Anasayfa

"Peksimet Köyü Masalı" Gökçe DEVECİOĞLU

7 years ago
Peksimet Çocuk Kütüphanesi

"Peksimet Köyü Masalı"

                                         Gökçe Devecioğlu (http://www.bodrumluculuk.com/)

 

Bir varmış, bir yokmuş. Bodrum denen, uzaktan bakanların sadece tatil köylerini seçebildiği bir yarımadada; Gümüşlük denen sihirli sahile gelmeden hemen önce, gerçek bir köy varmış. Peksimet Köyü. 

Birçoğunun adını bilmeden yolundan geçip gittiği bu köyde; şehirli yaşıtlarından bambaşka bir hayat yaşayan, bütün gün bisiklet üstünde o yolun bir ucundan öbür ucuna koşturan çocuklar yaşarmış. Minik köy her yıl göç aldıkça, bu miniklerin sayısı da artarmış…

Bodrum Peksimet Köyü Hatırası

Mahallenin bir de bakkalı varmış. Masal bu ya, adı Le Bakkal olsun. Çocukların her okul dönüşü şekerlemelerini aldıkları; hemen yanındaki kabaklara baktıkları eğlence durakları.

Günlerden bir gün, yine bisikletle okuldan dönerken, bakkalın yanındaki küçük depoda hummalı bir çalışmanın başladığını fark etmişler…

Bodrum’da çocuk olmak!

Önceleri çok oralı olmamışlar ama, bir ay boyunca oradan her geçişlerinde, her gün yeni bir şey eklenir olmuş bakkalın yanındaki yere. Biri gelmiş camını penceresini takmış, biri gelmiş masallara yakışır bir kapı yapmış, biri o kapının önüne begonviller bırakmış, biri o çiçeklerin durduğu yeri rengarenk boyamış. Biri elektriğini bağlamış, ışıkları yanmış… Böylece çocuklar gece gündüz, acaba sonunda ne çıkacakheyecanıyla Le Bakkal’ın önünde dolaşmaya başlamış!

Peksimet Köyü’nü iyilik sarmış…

Meğerse o heyecan; önce bütün köyü, sonra bütün Bodrum’u; gitgide o adına “şehir” denen uzak diyarları bile sarmış! Büyüklerin heyecanı biraz daha başkaymış: Ülkenin dört bir yanından bir sürü güzel kalp, “bugün nasıl bir iyilik yapsam?” sorusuna, 28 metrekarecik bir depoda dünyalar kadar büyük bir cevap bulmayı başarmış!. 

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.